Onze expertise

Magische theemakers

Our expertise tea tasting

We maken onze magische thee sinds 1984 in Dorset. We zijn klein begonnen, maar nu maken we meer dan 1 miljard theezakjes per jaar in Beaminster. Door onze aandacht voor detail – van onze natuurlijke ingrediënten tot heerlijke smaakprofielen – worden vele mensen verliefd op ons.

Onze Tea Guys

Bij Clipper willen we graag de allerbeste kwaliteit thee leveren. Altijd. Het is een kwestie van elke thee zorgvuldig te selecteren, proeven en blenden. Dan en James, onze bloedeigen thee-ontdekkingsreizigers, zijn altijd op zoek naar de natuurlijkste, eerlijkste, heerlijkste thee. Ze bezoeken Fairtrade plantages over de hele wereld, meestal in Afrika, India en Sri Lanka. Eenmaal terug in Dorset blenden ze de ingrediënten tot prachtige thee. Zo weten we zeker dat elke kop Clipper thee serieus genieten is.

James expert tea guy

James, expert in thee inkopen & slurpen

Het is fantastisch om te zien hoeveel impact onze Fairtrade-bijdrage maakt op de lokale bevolkingen. We werden trots rondgeleid door het nieuwe buurthuis en de veehouderij in India, allebei betaald met de Fairtrade-premie. Het maakt zo’n groot verschil voor deze lokale gemeenschappen!

Dan expert tea guy

Dan, expert in thee blenden & magie

Ik denk dat ik, naast Clipper in iemands mandje in de supermarkt zien liggen, het meest trots ben op alle smaakprijzen die we hebben gewonnen. Er gaat zoveel aandacht voor detail & smaak in onze melanges zitten en het is fantastisch om te zien dat dit ook wordt erkend!

our expert blends

Onze unieke blends

We zijn erg trots op onze unieke Clipper smaken. Al onze melanges zijn van de allerhoogste kwaliteit die ze maar kunnen zijn. Het mengen van thee is als een soort van alchemie waarbij verschillende soorten thee van verschillende landen worden gebruikt om een melange echt speciaal te maken. En net als bij wijn, krijgt de thee zijn unieke kenmerken door de desbetreffende bodem en het klimaat waar de thee groeit.

Unique blends East Africa

Oost-Afrika

In Oost-Afrika geven de rode bodems de theebladen hun typisch heldere koperkleur in het kopje.

Assam

In de regio Assam is de thee rijk van smaak en moutig vanwege de hoge luchtvochtigheid en rijke vruchtbare grond.

Unique blends Sri Lanka

Sri Lanka

Delicate, hoog-groeiende thee van velden op grote hoogte is te vinden in Sri Lanka.

Unique blends Tamil Nadu

Tamil Nadu

Lichte en verfrissende groene thee komt uit Tamil Nadu, waar de bladeren licht worden gestoomd, zodat ze hun frisse en heldere kleur in het kopje behouden.

De Manier Waarop Wij Onze Thee Kopen

Bij Clipper kopen we onze thee nooit op een veiling, maar kiezen we ervoor te werken met vooruitstrevende theeplantages die we kennen en vertrouwen.

Perfect Partnerships

Perfecte Samenwerkingen

We hebben besloten om slechts met een aantal vooruitstrevende partner-plantages samen te werken om ervoor te zorgen dat thee van de beste kwaliteit wordt geteeld met de minste impact op het milieu. We kopen al onze theeën van producenten die we kennen en vertrouwen.

We're pick when it comes to tea

We Zijn Kieskeurig Over Onze Thee

In Kenia kopen we alleen thee van plantages ten oosten van de Rift Valley omdat die thee van de allerbeste kwaliteit is. In Assam kopen we alleen van 7 bepaalde partner-plantages, zodat we de kwaliteit kunnen garanderen waar we bekend om staan.

Clipper natural fair delicious footer