het zit 'm in de kleine dingen

Hier bij Clipper geloven we in de vele kleine manieren waarop we goede dingen kunnen doen. Zoals het inkopen van biologische ingrediënten en het betalen van een eerlijke prijs voor onze thee. Weet je, het valt allemaal samen. Gelukkige mensen, gelukkige planeet en lekkere thee. Maar eigenlijk zijn jullie het, onze fantastische theedrinkers die de echte helden zijn, want elke doos die je koopt, houdt in dat we de goede dingen kunnen blijven doen. Dus doe een Clipper theezakje in je kopje, leun achterover en ontdek meer over de lekkerste manier om een ​​wereld van goed te doen.

a small way to do a world of good

met elk kopje Clipper thee maak jij een verschil

Het is simpel, de keuzes die je maakt met je eten en drinken hebben een enorme impact op de wereld waarin je leeft.

Beter voor jou, beter voor mensen, beter voor de planeet.

help build a school

Samen met Fairtrade ondersteunen we onze theeproducenten, de arbeiders die werken op de plantages en de omliggende gemeenschappen door een eerlijkere prijs te betalen voor de thee. Ook betalen we een zogeheten Fairtrade premie dat wordt gebruikt om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Zo worden Clipper Fairtrade premies besteed aan het bouwen van scholen, het betalen van lerarensalarissen, het verstrekken van uniformen, schoolmaaltijden en zelfs schoolbussen.

help improve healthcare

Naast een eerlijkere prijs, ontvangen de arbeiders die werken op de theeplantages een Fairtrade premie, bestemd om te investeren in het bedrijf of in de lokale gemeenschap. Zo weten we dat Clipper Fairtrade premies worden besteed aan levensreddende medische apparatuur. We hebben zelfs geholpen een ambulance te kopen om zwangere moeders snel naar het ziekenhuis te brengen.

help empower women

Wanneer je kiest voor Fairtrade producten, dan weet je dat de arbeiders op de theeplantage ten minste de minimumprijs krijgen en een niet onderhandelbare premie om op een positieve manier aan hun bedrijf, hun toekomst en de toekomst van hun werknemers te kunnen werken. Alle boeren – mannen én vrouwen – krijgen een democratische stem in de samenwerking. Daarnaast bevordert Fairtrade gendergelijkheid door training te bieden aan werkende vrouwen en helpen ze met het opzetten van crèches. Hierdoor kunnen moeders met een gerust hart werken en zo ook een salaris verdienen voor het gezin.

help take care of our flora & fauna

Wereldwijd sterven er steeds meer wilde dieren en planten uit, vandaag de dag tot wel 10.000 keer sneller dan de natuurlijke uitstervingsgraad. De verscheidenheid van dieren, planten, micro-organismen en ecosystemen is erg belangrijk voor al het leven op aarde! Clipper groene theeën komen uit biologische tuinen in India, waar deze positieve manier van landbouw onder andere heeft geleid tot de opkomst van wilde bizons en zeldzame orchideeënsoorten.

help protect the bees

Het verbouwen van onze Clipper biologische theeën is onderworpen aan strenge wet- en regelgeving. Zo mogen biologische boeren onder zeer beperkte omstandigheden slechts 20 soorten bestrijdingsmiddelen gebruiken voor hun gewassen en mogen deze alleen bestaan uit natuurlijke ingrediënten, zoals citronella en kruidnagelolie. Deze manier van landbouw vermindert de hoeveelheid pesticiden die in onze waterbronnen terecht kunnen komen en helpt daarnaast vogels en insecten te beschermen. Insecten als bijen, kevers en vlinders zijn namelijk essentiële spelers om de natuur en zo ook onze voedselketen in balans te houden.

help fight climate change

Het drinken van Clipper biologisch geteelde thee en het ondersteunen van klimaatvriendelijke landbouw kan het broeikaseffect helpen vertragen. Gezonde, biologische landbouwbodems kunnen tot wel 5 keer meer koolstof opslaan in vergelijking met bossen, wat ervoor zorgt dat er minder CO2 in de atmosfeer terechtkomt.

Fairtrade logo

Fairtrade

Clipper maakt thee met een goed geweten. Al onze zwarte en groene thee is Fairtrade. Dat betekent niet alleen dat onze boeren betere prijzen krijgen voor hun thee, maar ook dat die thee onder betere arbeidsomstandigheden geproduceerd is. Onze theeboeren streven er altijd naar die arbeidsomstandigheden verder te verbeteren. Zodat ook de theeplukkers, theesorteerders en thee-inpakkers en hun families profijt hebben van de opbrengst. Meer weten over ons Fairtrade verhaal?


Clipper natural fair delicious footer