Onze duurzaamheid

Natuurlijk beter in een kopje

Our Sustainability

Geen van onze producten bevat iets kunstmatigs. Dat zullen ze ook nooit doen. Wij geloven dat alle kleine dingen die we doen een groot verschil maken. We zijn altijd op zoek naar manieren om natuurlijker te zijn en onze impact op het milieu te verminderen. Het beïnvloedt dan dus ook elke beslissing die we nemen.

Wij geloven in biologisch

Clipper doet er alles aan om biologisch te zijn; alle nieuwe producten die we maken zijn biologisch gecertificeerd. Omdat we er ook naar streven om GMO-vrij te zijn gebruiken we alleen ingrediënten van GMO-vrije bronnen. Verder ontmoedigen we actief het gebruik van chemicaliën zoals pesticiden bij onze telers, omdat wij geloven dat dit zorgt voor een betere thee die beter is voor het milieu.

Wij geloven in biologisch

bij Clipper doen we er alles aan om biologisch te zijn & alle nieuwe producten die we maken zijn dan ook biologisch

Een verpakking die past bij onze thee

Green tea Lemon

Wij geloven dat simpel beter is

Dat geldt voor onze thee en dat geldt ook voor onze verpakkingen. We hebben nog nooit chemisch gebleekte theezakjes in onze theedoosjes gestopt, want wie kan het wat schelen als een theezakje niet wit is? Want tenslotte: ‘It’s what’s on the inside that counts’.

Natural

Wij zijn pioniers in verpakking

Onze allernieuwste ontwikkeling is een ongebleekt, plasticvrij, GMO-vrij theezakje! We werken aan verschillende duurzame verpakkingsopties, waaronder het reduceren van het gewicht van onze verpakkingen en het verbeteren van onze recyclebaarheid.


Onze handige gids voor verpakkingen

We begrijpen dat het af en toe lastig is wat je tegenwoordig precies met je afval moet doen. Om dit allemaal wat makkelijker te maken hebben we een handig overzicht gemaakt dat je precies vertelt hoe je elk deel van onze verpakking moet recyclen of weggooien.

string and tea bag
Theezakjes

Gemaakt van:

Zakje: papier & bindmiddel op basis van houtcellulose

Touwtje: 100% biologisch certificeerd katoen

Label: papier

Trots, want we zijn ook plasticvrij & ongebleekt!

recyclebaar
biologisch afbreekbaar
Envelopes
Envelopjes

Gemaakt van:

Papier met een heat seal coating

recyclebaar
bij oud papier
pack cartons
Doosjes

Gemaakt van:

Karton & inkt

recyclebaar
biologisch afbreekbaar
bij oud papier
good to know

Goed om te weten

We hebben heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al onze theezakjes composteerbaar zijn! Dit kan echter wel langer duren dan wat je verwacht als je thuis composteert. We raden je dan ook aan het theezakje in je GFT-bak te doen. Hoewel het karton van onze doosjes en onze labels biologisch afbreekbaar zijn, kan dit lang duren. Recycling is dus het beste voor deze items. We werken er hard aan om alternatief, duurzamer materiaal te vinden en uiteraard ben jij de eerste die het hoort zodra we dit hebben gevonden!


Plasticvrije theezakjes

Plastic free tea bags

In 2018 waren we ‘s werelds eerste theebedrijf dat overging op ongebleekte, GMO-vrije en plasticvrije theezakjes. Onze speciale theezakjes zijn gemaakt van een mix van abaca (een soort banaan) en plantaardige cellulosevezels afkomstig van GMO-vrij, plantaardig materiaal. Toen we dit alternatief hadden gevonden, zorgden we dat al onze theezakjes volledig ongebleekt, GMO-vrij en plasticvrij werden gemaakt.

Our sustainability plastic free tick

Plasticvrij

Ons nieuwe papier voor theezakjes is gemaakt van natuurlijke, plantaardige materiaal.

Our sustainability plastic free tick

GMO-vrij

We zullen nooit GMO-ingrediënten gebruiken. Daarom gebruiken we een biopolymeer dat gegarandeerd van een GMO-vrij gewas is, om het papier van het theezakje te sealen.

Our sustainability plastic free tick

Ongebleekt

Iets kunstmatigs toevoegen aan onze producten is een NO GO, daarom zullen we nooit onze theezakjes bleken.


Onze ecologische voetafdruk verkleinen

Compensatie van uitstoot

De afgelopen 10 jaar hebben we meer dan 31.000 ton aan C02 gecompenseerd. Dat is hetzelfde als 347.107 autoritten van Londen naar Parijs!

CO2-neutraal

Onze fabriek in Beaminster is CO2-neutraal en 98% van het fabrieksafval wordt gerecycled. Ons thee-afval wordt zelfs gebruikt om groene energie mee op te wekken!