FAQ

Veelgestelde vragen

frequently Asked Questions

We krijgen regelmatig veel verschillende vragen over hoe we onze heerlijke thee maken. Ons deskundige team heeft de koppen bij elkaar gestoken en hopelijk vind je het antwoord dat je zoekt hieronder.

Klik op een van de onderstaande categorieën om onze veelgestelde vragen en antwoorden te bekijken.

 • Algemene vragen
  Waar komt thee vandaan?

  Thee wordt in veel meer landen geteeld dan je zou denken! Er zijn natuurlijk de bekende landen, zoals China, India, Sri Lanka en Kenia, maar thee wordt ook verbouwd op minder bekende plaatsen, zoals Argentinië, Brazilië, Kameroen, Turkije en Vietnam. In feite wordt er zelfs een kleine hoeveelheid thee geteeld in Cornwall (UK), maar niet alle soorten zijn in staat dezelfde kwaliteit of variëteiten te produceren!

  Wat zijn de verschillende soorten thee?

  Er zijn ongeveer 1500 soorten thee, maar de meeste vallen onder de volgende soorten: Zwarte thee, Groene thee, Witte thee, Oolong, Pu-erh en Gele thee.

 • Zoethout
  In welke theesoorten zit geen zoethout?

  We hebben best een groot aantal infusies/theesoorten in ons assortiment zonder het ingrediënt zoethout. In de varianten met zoethout is het percentage ook niet altijd even hoog. In onze Happy Mondays thee zit bijvoorbeeld maar 7% zoethout. Uiteraard begrijpen wij dat sommige mensen beter helemaal geen thee met zoethout kunnen drinken. Deze consumenten kunnen kiezen uit de volgende infusies:


  – Chamomile Infusion with a twist of Peach
  – Ginger & Turmeric
  – Rooibos & Orange
  – Zen Again
  – Chamomile & Cinnamon
  – Nighty Night
  – Snore & Peace
  – Mighty Mint
  – Warming Rooibos Chai

  Waarom stoppen jullie in bijna elke blend zoethout?

  Zoethout is een veelgebruikt “basis ingrediënt” dat wordt gebruikt om het algehele organoleptische profiel te ondersteunen, doordat het zowel een natuurlijke zoetheid (zonder suikers of calorieën) als een body-/mondgevoel bied.

  Waar we het voor dit doel gebruiken, werken we er hard aan om het optimale niveau te vinden om de gewenste kenmerken te verkrijgen zonder de kenmerkende nasmaak die aanwezig kan zijn. Wat we van tijd tot tijd waarnemen, zoals ook bij u het geval, is dat consumenten verschillende gevoeligheden voor de smaak kunnen hebben. Uiteindelijk streven we ernaar een evenwicht te vinden dat een zo breed mogelijk publiek aanspreekt.

 • Theïne
  In welke theesoorten zit geen theïne?

  Over het algemeen geldt: alle theesoorten gemaakt van de theeplant of waarin de theeplant verwerkt is, bevatten theïne (= cafeïne in thee). In de ingrediëntenlijst op de verpakking leest u dan het woord “thee”. Theïne zit van nature in de theeplant. Dus dit gaat op voor alle groene, witte en zwarte thee soorten en alle theemelanges waar groene, witte of zwarte thee in zit.

  De volgende smaken van Clipper bevatten dus géén theïne:

  – Mango & Citrus Organic Infusion
  – Delicious infusions (variatiebox)
  – Rooibos & Cinnamon
  – Warming Orange & Cinnamon
  – Warming Rooibos Chai
  – Warming Apple & Cinnamon
  – Warming Cranberry & Cinnamon
  – Mighty Mint
  – Nighty Night
  – Chamomile Infusion with a twist of Peach
  – Ginger & Turmeric
  – Rooibos & Orange
  – Snore & Peace
  – Love me Truly
  – Happy Mondays
  – Zen Again
  – Orange & Turmeric
  – Orange & Lemon
  – Classic Chai
  – Spicy Chai
  – Lemon & Ginger
  – Liquorice and Mint
  – Chamomile & Cinnamon

  I have a nut allergy. Can you guarantee that my drink hasn’t been near any nuts?

  We do not use any nuts within our products or factory, and work really, really hard to keep nut contamination risk as low as possible.

  What caffeine levels are present in your teas?

  Tea is a natural product and there are lots of variables which can affect the exact caffeine content, including preparation.  We only measure caffeine levels in our decaf tea, but to give you an idea, you can assume there’s approximately 40 – 70mg of caffeine in a cup of everyday tea.

  Do your Infusions contain caffeine?

  Most of our infusions (those which do not contain any tea, Camellia Sinensis) are naturally caffeine free, but some do contain caffeine. For those which do contain caffeine, we put a little note on the back of packs, near the ingredients list.

  How is your tea decaffeinated?

  We use the carbon dioxide method to remove the caffeine from our decaffeinated teas, because it’s better for the planet than some other methods which use chemicals such as Ethyl Acetate and Methylene Chloride. You can read more about it here.

 • Theezakjes
  Van welk materiaal zijn de theezakjes gemaakt?

  Onze Clipper theezakjes zijn non-heatseal theezakjes gemaakt van ongebleekt filterpapier zonder synthetische plastic vezels. [Ze bevatten ook geen PLA (ook wel bioplastic genoemd)]. We gebruiken een vezel op basis van cellulose wat ervoor zorgt ervoor dat de theezakjes, die worden geknoopt met een biologisch katoenen touwtje, goed gevouwen/gesloten blijven. De theezakjes zijn geschikt voor bij het GFT afval (industriële compostering).

  Komen er micro/nano plastics vrij als ik jullie theezakjes in heet water hang?

  We gebruiken geen plastic in onze theezakjes, ook geen bioplastic. We gebruiken een vezel op basis van cellulose wat ervoor zorgt dat de theezakjes, die worden geknoopt met een biologisch katoenen touwtje, goed gevouwen/gesloten blijven.

 • Verpakking
  Waarom zit er zoveel ruimte in de verpakkingen? Dat vind ik niet duurzaam.

  Allereerst willen we graag benadrukken dat ons doel niet is om de consument voor de gek te houden of om materiaal te verspillen, in tegendeel!

  De keuze voor dit verpakkingsformaat komt voort uit dat we veel verschillende theesoorten in ons assortiment hebben en dat er verschil zit in het volume van de individuele theezakjes. De theezakjes van sommige theeën nemen meer ruimte in dan die van andere varianten. Dit heeft onder andere te maken met het verschil in volume van de theebladeren die worden gebruikt. Naar mate de tijd vordert en de thee langer in de verpakking zit, neemt het volume over het algemeen wat af. De verpakking is zo ontworpen dat alle theezakjes er op elk moment goed in passen.

  Het is ook duurzamer om alle verpakkingen in één en hetzelfde formaat te produceren en niet voor elke thee afzonderlijk een bepaalde maat aan te houden.

  Hiernaast is er ook een zekere vrije ruimte nodig voor het automatisch vullen van de verpakkingen met de theezakjes in de fabriek. Voor sommige theesoorten betekent dit dus dat er ruimte over is in de verpakking.

  Waarom zit ieder theezakje apart verpakt in een envelopje?

  Onze Clipper theezakjes worden inderdaad individueel verpakt in een papieren envelopje. De reden hiervoor is dat onze Clipper theeën vaak in gezelschap worden aangeboden, bijvoorbeeld als iemand visite krijgt. Het envelopje heeft dan als functie dat je in één oogopslag ziet om welke smaak het gaat.

  De keuze voor het envelopje komt ook doordat Clipper thee vaak in restaurants, cafés en dergelijke wordt gebruikt. Deze groep gebruikers heeft de voorkeur voor een apart verpakte thee in verband met hygiëne en presentatie.

  De envelopjes zijn 100% recyclebaar kunnen dus bij het oud papier.

 • Ingrediënten
  Wat zijn natuurlijke aroma’s? Zit er suiker in jullie thee?

  Verschillende theeën uit ons assortiment bevatten natuurlijke aroma’s. Natuurlijke aromastoffen moeten uit een natuurlijke bron komen en gewonnen zijn met behulp van een natuurlijk proces, bijvoorbeeld koken, stomen of fermentatie. Kijk eventueel op: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/aromastoffen.aspx voor meer informatie.

  Natuurlijke aroma’s geven de thee zijn karakteristieke smaak en zijn uiteraard toegestaan in biologische producten. Sinds 01/01/2022 moeten aroma’s in biologische producten zelfs voor >95% afkomstig zijn uit de natuurlijke bron (bijvoorbeeld framboos).

  Aroma’s zijn kleine witte stukjes, die u kunt zien als u het theezakje openmaakt. U kunt zich wellicht voorstellen dat het soms op basis van alleen thee/kruiden bijna onmogelijk is om een krachtige, lekkere smaak te creëren in de paar gram die een theezakje passen.

  Om de aroma’s te kunnen verwerken moeten we gebruik maken van een zogenaamde ‘drager’. De drager zorgt ervoor dat de smaakstof pas vrijkomt in het hete water en niet al eerder vervliegt. Het gaat om zéér kleine hoeveelheden.

  Neem bijvoorbeeld de Clipper Raspberry & Mint Organic Green Tea. Deze thee bevat twee aroma’s: Eén voor de framboos en één voor de munt. De drager van beide aroma’s is maltodextrine. Het gaat in dit geval om 0,03 gram maltodextrine per theezakje. De maltodextrine is dus absoluut niet toegevoegd om de thee zoeter te maken.

  Welke soort kaneel gebruiken jullie in de blends met kaneel?

  Wij gebruiken enkel Ceylon kaneel.

Clipper natural fair delicious footer